EU TREBUIE SA TE AJUT

De multe ori tinem foarte mult la o persoana si ne oferim serviciile , stiinta , priceperea , timpul doar cu scopul de a o ajuta, de a-i face un bine. Persoana nu ne cere niciodata acest lucru , dar noi insistam . Incercam sa ii prezentam beneficiile daca ne accepta ajutorul , cat de bine ii va fi , ce va castiga , cum se va simti . Pierdem o groaza de vreme prezentandu-i avantajele schimbarii de comportament , cat de bine se va simti in ,,noua lui piele”, cum va creste in ochii celorlalti si alte si alte lucruri frumoase si bune . Dar ne-am pus vreodata intrebarea daca ,,EA” PERSOANA in cauza vrea cu adevarat sa se schimbe? Ne-a cerut EA asa ceva , ne-a cerut ajutorul? Oare ar fi bine pentru EA sa se schimbe sau toate aceste pareri , ganduri ,dorinte sunt numai in mintea noastra , a salvatorului , a omului care vrea sa ajute fara a fii rugat?

Oare nu este numai dorinta noastra , a celor care avem solutii si rezolvari pentru toate problemele altora ,mai putin pentru ale noastre? Oare noi nu avem probleme, suntem asa de fericiti , am avut numai succese si acum ii ajutam pe altii?

De multe ori parca vorbim singuri . Cealalta persoana se uita prin noi , nu ne contrazice dar nici nu face nimic din ce ne-am dori sau ne asteptam noi sa reactioneze . Oare toata aceasta zbatere este numai a noastra? Oare nu este vorba doar de ,,Ego-ul” nostru nesatisfacut , care nu suporta o infrangere , un refuz? Si ne suparam si ne enervam si facem reprosuri celorlalti (pentru timpul pierdut , pentru efortul financiar , pentru ganduri ,sentimente investite etc) si ne zbatem iar cealalta persoana nu intelege nimic din toate acestea , este chiar mirata pentru ce toate acestea deoarece Ea nu a cerut nimic , nu a vrut nimic. EA este foarte multumita de felul in care decurg lucrurile in propria viata , de realizarile sale , de modul ei de a trai. Noi insa insistam ca asa trebuie …si asa …ca asa e bine pentru EA …ca noi stim mai bine… . Oare chiar stim? Oare chiar ii vrem binele ?

De unde stim noi ce este bine pentru ,,EA”? De unde stim noi ce vrea ,, EA” ce sentimente nutreste , ce o multumeste si ce nu? Am intrebat-o vreodata? Ne-a interesat candva ce-si doreste cu adevarat? Ce o poate face fericita? Ce conteaza pentru EA? Cu siguranta NU! In schimb stim ,,ca noi ii vrem binele” , ca noi o putem face fericita , ca e imposibil sa nu fie multumita daca ne urmeaza indrumarile.

Ar fi bine sa intelegem : NU PUTEM FACE BINE CU FORTA!!!

Fiecare om stie ce ii place , ce isi doreste , cum ar vrea sa traiasca . Nu exista un bine general . Este de preferat sa asteptam sa fim rugati sa ajutam .Ar fi foarte bine sa stim sa ascultam , sa devenim un bun auditor si mai putin un critic sau chiar un atoatestiutor.

Fiecare om stie ce este bine pentru el si nu pentru toti . Un ajutor specializat este de preferat in fata unui ajutor venit de la un prieten. Acesta , bineinteles poate fi sincer , cu experienta de viata si foarte binevoitor,te ajuta pe moment, iti spune ce a facut sau ce ar face el. Ajutorul specialistului insa te ajuta sa gasesti sursa problemelor (cand ele exista ) a nemultumirilor , puncteaza cauza care amplifica problemele si bineinteles impreuna puteti gasi remediul.

Ar fi bine sa fim convinsi ca : NU EXISTA PROBLEME EXISTA SOLUTII

Depinde de noi cata importanta dam unei probleme pentru ca ea sa devina cu adevarat o problema.